Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΟΤΕ
Το χαμένο βιβλίο
Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός
του Έντουαρντ Μπέρι
μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς! Την ίδια ώρα μερικά πολύ παράξενα πράγματα συμβαίνουν  σε κάποιες άλλες από τις καλύτερες ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ (ή μήπως νομίζεις ότι ο Κάπτεν Χουκ είχε πάντα μαζί του ένα πιστόλι λέιζερ;). Η Άλμπα και ο Ντιέγκο αποφασίζουν να ερευνήσουν το θέμα και σύντομα βυθίζονται σε μια συναρπαστική περιπέτεια: καταλήγουν να πολεμούν στο πλευρό του ίδιου του Πίτερ Παν!

Ελάτε να γνωρίσετε τον Ισπανό συγγραφέα Εντουάρντο Χάουρεγκι (Eduardo Jáuregui), που μαζί με τον Ιταλό συγγραφέα Πιερντομένικο Μπακαλάριο κρύβονται πίσω από το ψευδώνυμο Έντουαρντ Μπέρι.

Σας περιμένουμε σε μια διαδραστική παρουσίαση γεμάτη εκπλήξεις, όπου ο Εντουάρντο με τη βοήθεια της μεταφράστριας Κλεοπάτρας Ελαιοτριβιάρη θα μας αποκαλύψουν όλα τα μυστικά των βιβλίων της μαγικής αυτής σειράς.

Θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να δείτε από κοντά το αυθεντικό χαμένο βιβλίο, να γράψουμε μαζί την ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ, να αλλάξουμε το τέλος της ιστορίας του Πίτερ Παν και αυτά είναι μόνο λίγα από όσα θα συμβούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης!

Ακολουθήστε μας και ετοιμαστείτε για ένα απολαυστικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, με οδηγό τη φαντασία!

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, στη 1 το μεσημέρι, στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, περίπτερο 13, Παιδική Γωνιά, Αίθουσα 1).

Θα υπάρχει διερμηνεία από τα ισπανικά στα ελληνικά.

Η εκδήλωση γίνεται από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (Εκδόσεις Μεταίχμιο – Ekdoseis Metaixmio) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου (Peempip).

Για παιδιά από 8 ετών