Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Με αφορμή την επίσημη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 30ής Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης στις 24 Μαΐου 2017, η ΠΕΕΜΠΙΠ εγκαινιάζει τον Μήνα της Μετάφρασης, με την πρώτη από πέντε Μεταφραστικές Συναντήσεις. Οι Μεταφραστικές Συναντήσεις είναι τα εβδομαδιαία ραντεβού του «Μήνα της Μετάφρασης» με έμπειρους επαγγελματίες του εκδοτικού χώρου και καταξιωμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς που συζητούν για τις διαφορετικές πτυχές της μεταφραστικής διαδικασίας.

Η 1η Μεταφραστική Συνάντηση θα εστιάσει σε 3 θεματικές:
17:00 – 18:00
Η αλυσίδα παραγωγής μεταφρασμένων βιβλίων: από τον ατζέντη και τον αναγνώστη ως τον σελιδοποιό και τον τυπογράφο.
Ομιλητές: Γρηγόρης Μπέκος (Eκδόσεις Καστανιώτη), Κώστας Αθανασίου (μεταφραστής), Ελευθερία Κοψιδά (επιμελήτρια), Γιάννης Καρλόπουλος (γραφίστας), Τζούλια Τσιακίρη (εκδόσεις Το Ροδακιό).
Συντονίστρια: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη (ΠΕΕΜΠΙΠ).

18:00 – 19:00
Ο ρόλος των εξωφύλλων στην προώθηση της ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό: μια σημειολογική ανάλυση του εικαστικού για τις αγορές της Γερμανίας και της Ισπανίας.
Ομιλητές: Ανθή Βηδενμάιερ (επίκουρη καθηγήτρια ΑΠΘ, μεταφράστρια), Τέο Βότσος (μεταφραστής) , Vicente Fernández González (αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Μάλαγας, μεταφραστής) και Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, μεταφραστής).

19:00 – 20:00
Ο ρόλος της μετάφρασης στην προώθηση της ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό.
Ομιλητές: Κατερίνα Φράγκου (λογοτεχνική πράκτορας), Μανώλης Πιμπλής (Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού), Soloup (γελοιογράφος, δημιουργός), Μαουρίτσιο ντε Ρόζα (ελληνιστής, μεταφραστής), Άρης Λασκαράτος (εκδόσεις Αιώρα).
Συντονιστής: Δημήτρης Καργιώτης (αναπληρωτής καθηγητής Συγκριτικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

*Λόγω περιορισμένων θέσεων στο αμφιθέατρο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην είσοδο.

#athens2018 #ipolidiavazei #βιβλίαπαντού #ΗΜεγάληΓιορτήτηςΑνάγνωσης

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου / Δήμος Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Stavros Niarchos Foundation
Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
Ίδρυμα Ωνάση / Onassis Foundation
@Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου
ΟΣΔΕΛ – OSDEL
Athens International Airport “Eleftherios Venizelos”
@StaSy (Sta.Sy.)
Aegean Airlines
Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου / Δήμος Αθηναίων