Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ) έχει την τιμή και την χαρά να ανήκει, από τον Οκτώβριο του 2019, στους συνεργαζόμενους φορείς του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, με επικεφαλής την κυρία Εριφύλη Μαρωνίτη και τον κύριο Φοίβο Σακαλή.

Μετά την εξαιρετική συνεργασία της ΠΕΕΜΠΙΠ με το Δίκτυο στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 και την επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Ο Μήνας της Μετάφρασης»*, η σύμπραξη με τον Δήμο της Αθήνας συνεχίζεται και εξελίσσεται. Το Δίκτυο Πολιτισμού είναι μια πρωτοβουλία συνεργασίας καταξιωμένων φορέων πολιτισμού με μικρότερες πολιτιστικές ομάδες και συλλογικότητες με σκοπό τη δικτύωση, τις συνέργειες, τη δημιουργία δράσεων σε όλες τις γειτονιές της πόλης, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ανάδειξη του δημόσιου χώρου σε πεδίο δημιουργικής έκφρασης. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η ΠΕΕΜΠΙΠ θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη δράση της για την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας σε θέματα που αφορούν όλες τις πτυχές της μεταφραστικής διαδικασίας, χάρη στην πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτήσει από την πρώτη της συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης το 2015 μέχρι σήμερα.

Ευελπιστούμε σε πολλές ακόμα εποικοδομητικές συνεργασίες με τα Μέλη και τους Συνεργαζόμενους Φορείς του Δικτύου, στο πλαίσιο των κεντρικά σχεδιαζόμενων δράσεων, αλλά και πέρα από αυτές. Η ευαισθησία και η στήριξη του Δήμου της Αθήνας σε θέματα που αφορούν το βιβλίο και τη μετάφραση είναι έκδηλη και θα χαρούμε να συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη και προώθησή τους.

 

Μάθετε περισσότερα για την ΠΕΕΜΠΙΠ στον δικτυακό τόπο της Ένωσης, καθώς και σε Facebook, Twitter και YouTube.

 

* (Μπορείτε να βρείτε όλες τις συζητήσεις του Μήνα της Μετάφρασης στο κανάλι της ΠΕΕΜΠΙΠ στο YouTube)