Η ΠΕΕΜΠΙΠ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι αποτελεί πλέον και επίσημα μέλος της AudioVisual Translators Europe (AVTE), της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εθνικών ενώσεων μεταφραστών οπτικοακουστικής μετάφρασης. Η αίτηση της ΠΕΕΜΠΙΠ εγκρίθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση της AVTE που έλαβε χώρα στη Στοκχόλμη, παράλληλα με την 8η διεθνή διάσκεψη Media for All.

Με την κίνηση αυτή και με τη στήριξη της εξαιρετικής Ομάδας εργασίας που συστάθηκε από μέλη μας υποτιτλιστές πριν από έναν χρόνο, η ΠΕΕΜΠΙΠ στηρίζει διπλά α) τα μέλη της που δραστηριοποιούνται ως υποτιτλιστές, β) τα μέλη της που διεξάγουν ερευνητικό και διδακτικό έργο στον τομέα της οπτικοακουστικής μετάφρασης και γ) όσους φοιτητές μετάφρασης θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον τομέα, επαγγελματικά ή ερευνητικά. Παράλληλα πραγματοποιεί δράσεις για την ανάδειξη του κλάδου και των ειδικών δεξιοτήτων που απαιτεί.

Ευελπιστούμε να προσφέρουμε τη συλλογική μας εμπειρία στα μέλη της AVTE, αλλά και να μάθουμε από αυτά, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα για τη θέσπιση μεθόδων και προτύπων εργασίας στον κλάδο.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://avteurope.eu/